Missä menkat?

On aika tehdä taas tilannekatsausta ja päivitellä tännekin, missä mennään.

Tänään on kulunut jo 18 päivää viimeisestä pistoksesta. Vuotoa ei näy, ei kuulu. Kaikkein oudointa on, että noin viikko sitten oli useamman päivän ajan tiputtelua. Olin ihan varma, että nyt ne menkat alkavat. Sitten tiputtelu loppui, ja tällä hetkellä ei ole pienintäkään merkkiä kuukautisista. Kummallista, tuntuu että kroppa on ihan sekaisin kun ensin se tuutataan täyteen hormoneja ja sitten hoito lopetetaan kuin seinään. Pari viikkoa sitten koin myös ihan totaalisen romahduksen, eli henkisestikin olen ollut tosi kovilla. Romahduksen tultua tuntui, että itku vaan tulee, vaikka minkä tekisi. Aamupalaa syödessä, kaupassa, autossa...onneksi romahdus kesti vain päivän, ja sitten olin taas oma itseni. Ihan kammottava päivä.

Soitin keskiviikkona hormonipolille, sillä lääkäri oli ohjeistanut odottamaan kaksi viikkoa ja sen jälkeen syömään 10 päivän Terolut-kuurin. Tiistai-iltana huomasin, että eihän minulta löydy kotoa tuota lääkettä, vaikka niin olin muistellut. Ei muuta kuin soittoa menemään ja pyyntö reseptistä. Ylläripylläri, aiemmin saamani ohjeistus sitten muuttuikin tuon soiton myötä. Niin vihaan sitä, että suunnitelmat aina muuttuvat kullakin hetkellä asiaa hoitavan lääkärin mielipiteen mukaan. Nyt pitääkin sitten odottaa maanantaihin asti vuotoa, ennen kuin saa aloittaa Terolutin. Mikäli Terolut ei tehoa, seuraava askel on Femoston-kuuri. Jos siihen joudutaan, niin seuraava hoito alkaa vasta maaliskuussa. (Tähän tekisi mieli kiroilla nyt oikein kunnolla!)

Tuntuu, että taas junnataan niin paikoillaan kuin mitä on mahdollista. Olen vasta kerran elämässäni päässyt yrittämään raskautumista niin, että siihen ihan oikeasti on mahdollisuus. Tuntuisi reilulta saada edes se mahdollisuus takaisin. On ihan tosi vaikeaa nauttia elämästä, kun se on jatkuvaa odottamista ja välivaiheessa elämistä. Emme voi hoitojen takia tehdä edes mitään lomasuunnitelmia. Hoitojen ajoittumista on mahdoton ennustaa, ja stimulaationi ovat venyneet pitkiksi. En halua yhtään ylimääräistä viivytystä tähän rumbaan, jonka toivon loppuvan mahdollisimman pian.

Tällaista avautumista tänään. Perusfiilis on kaikesta huolimatta ollut ihan hyvä, ja elämästä löytyy onneksi myös mukavia ja positiivisia asioita. Ihanaa viikonlopun jatkoa! 💜

Kommentit

Suositut tekstit