Kropallani on taas jarrut päällä

Follikkeliultran tulos oli odotetunlainen: ei minkäänlaista vastetta munasarjoissa, kohdun limakalvo säälittävät vajaa 3 mm. Estrogeenitaso alhainen. Lääkäri totesi, että "kyllä siellä on ihan kunnon jarru päällä estämässä ovulaatiota". Täytyy kyllä sanoa, että tämä oi-hoito meinaa ajaa minut hulluksi. Ei ole mitään selvää suunnitelmaa, jonka mukaan edetään. On ihan arpapeliä ja lääkäristä riippuvaa, miten hoitoa jatketaan ja mille päivälle seuraava ultra laitetaan.

Tänään sattui onneksi mukava lääkäri, joka kuunteli ajatuksiani. Labravastaukseni eivät käynnille vielä ehtineet, joten lääkäri joutui vähän arpomaan tilannettani ja lupasi ilmoittaa jatko-ohjeet myöhemmin iltapäivällä. Sain tiedon, että jatkan nyt edelleen samalla annoksella (75 IU) sekä tänään että huomenna. Keskiviikosta alkaen nostan annoksen 112,5 IU:hun. Jännittää ihan älyttömästi, että taas joudutaan liian monen follikkelin vasteeseen. Tosin juuri tällä tavalla ensimmäinen ovulaation induktio onnistui, kun ensin oli matalampi annos ja siitä se sitten nostettiin parin viikon päästä isommaksi.

Seuraava ultra on melko pitkän ajan päästä, vasta ensi viikon tiistaina. Pääsiäisen pyhät venyttävät sen noin pitkälle, mikä tosin ei minua haittaa. Parempi vaan, jos ei tässä hoitokierrossa tarvitsisi ravata polilla kolmea tai neljää kertaa!

Sellainenkin jännitysmomentti tässä on, että anopin pyöreitä juhlitaan ensi viikon viikonloppuna. Meidän on tarkoitus lähteä perjantaina reissuun niitä juhlistamaan, mutta huonolla tuurilla sekin voi peruuntua. Olisi kyllä tosi harmi, jos en pääsisi syntymäpäivien juhlintaan mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit