A, B ja C

Tänään kävimme miehen kanssa ensimmäisellä äitiyspoliklinikkakäynnillä. Kotiinviemisinä oli huojentunut mieli ja pieni vatsanpohjassa kupliva ilo - jota edelleen yritän pidätellä kasvamasta liian suureksi pelkojeni takia. Pääasia kuitenkin oli, että kaikki kolme sikiötä olivat taas kasvaneet tasaisesti ja syke löytyi jokaiselta. Iloksemme saimme kuulla myös, että kaikilla on omat istukat, joka vähentää riskejä ja ennustaa pikkuisille tasaisempaa kasvua. Koko vastasi kaikilla viikkoja 9+6.

Seuraava käynti on joulukuun alussa, ja silloin jännittää varmasti taas ihan älyttömästi, sillä kyseessä on ensimmäinen seulontaultra. Meillä tuo ultra tehdään siis äitiyspoliklinikalla erikoislääkärin toimesta. Tai näin päättelen, koska aika on varattu erikoislääkärille. Tämänkin jälkeen käyntejä on tiheästi 2-3 viikon välein.

Vasemmalta oikealle: A, B ja C

Viime viikolla kävin ensimmäisellä neuvolakäynnillä, ja seuraava on joulukuun alkupuolella. Nyt on siis edessä muutama viikko tyhjää tästä eri paikoissa ravaamisesta, mitä nyt labroissa pitää parin viikon sisällä käydä. Ja vakavasti ottaen olen vain todella onnellinen, että tilannettamme seurataan näin tiiviisti. Minulle olisi henkisesti todella vaikeaa, jos seuraavaa ultraa pitäisi odottaa kuukausikaupalla. Nytkin olin ajoittain jo todella ahdistunut ja huolissani, vaikka edellisestä ultrasta ei ehtinyt kulua kahta ja puolta viikkoa enempää.

Keskustelimme käynnillä myös erilaisista kolmosraskauksiin liittyvistä riskeistä, jotka kaikki olivat jo ennestään tuttuja meille. Kyllä, google on laulanut ja paljon. Myös raskauden osakeskeytystä sivuttiin, mutta ei kiitos sitä meille. Lääkärin sanoista jäi kaiken kaikkiaan enemmän lohdullinen kuin pelokas olo: suurin osa kolmosraskauksista etenee hyville viikoille, jolloin vauvoilla on jo hyvät edellytykset elämään.

Nyt mahdollisimman hyvällä mielellä päivä kerrallaan eteenpäin. Kovasti jo odotan, että ensimmäinen raskauskolmannes täyttyisi, jos se olokin alkaisi sitten tuntua vähän luottavaisemmalta ja uskaltaisin iloita himpun verran enemmän.

Kommentit

  1. Voi, ihanaa!! <3 hienoa, että kaikki oli kunnossa kaikilla pienokaisilla. Ja varmasti helpottavaa km taustan kanssa, kun pääsee useammin kurkkimaan, että onhan kaikki kunnossa.

    Onko tuo osakeskeytys siis sellainen, että vaikka yhden pienen matka keskeytettäisiin? :o miten sellainen käytännössä tehtäisiin? Kaikenlaista sitä oppii! Ja ihana, että nyt lääkäri valoi toivoa, ennemmin kuin pelkoa ja pahaa mieltä!!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä ehdottomasti niin helpottavaa päästä näkemään tilanne! Onneksi säkin kohta pääset kurkkaamaan pikkuistasi :)

    Osakeskeytyksessä voidaan keskeyttää yksi tai tässä tapauksessa kaksikin raskautta, kun kaikki ovat omissa sikiöpusseissaan. Jos sikiöillä on yhteinen sikiöpussi tai yhteisiä verisuonia, ei keskeytystä voi tehdä, sillä lääkeaine leviäisi molemmille/kaikille. Ymmärsin, että jollain pistoksella ruiskutetaan jotain. Kätilö sanoi, että se olisi keittosuolaliuosta, joka laitetaan suoraan napasuoneen. Kammottavaa :o

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit