Niskaturvotusultra

Meillä oli niskaturvotusultra äitipolilla jo maanantaina, mutta en valitettavasti ole tätä ennen ehtinyt kirjoittaa siitä. Tärkein heti ensin: kaikki oli hyvin! Niskaturvotus tyypeillä vaihteli 1,3-1,7 millimetrin välillä, eli sen suhteen ei tarvitse huolestua. Sain tietää, että riskiluvun laskeminen ei minun kohdallani onnistu, joten joudumme tyytymään vain ultrasta saatuihin tuloksiin. Ja se kyllä riittää. Minulla on veressä hormoneja yksisikiöiseen raskauteen verrattuna moninkertainen määrä, tästä johtuvat siis hankaluudet riskiluvun määrittämisessä.

Vasemmalla puolella C, oikeanpuoleisten järjestyksen ehdin valitettavasti jo unohtaa :D Todennäköisesti A on ylemmässä ja B alemmassa kuvassa.

Pikkuisten mittaaminen sujui ihan yllättävän nopeasti ja helposti lääkäriltä. Lääkäri itsekin naureskeli ja pudisteli päätään, että kyllä nämä ovat sitten helppoja. Minun ei tarvinnut yhtään kääntyillä, liikkua tai yrittää muita kommervenkkeja. Pää-perämitat olivat 60, 63 ja 69 millimetriä, eli pientä eroa on tullut kasvussa. Tämä on kuitenkin kuulemma aivan normaalia. Kaikilla on onneksi omat istukat, joten senkin suhteen ravinnon saanti on tasaista. Kaksi istukkaa on kohdun etuseinämässä ja yksi takaseinämässä.


Seuraava käynti sovittiin vasta tammikuun puoliväliin raskausviikolle 19. Sen jälkeen käyntejä alkaa sitten tulla tiheämmin, kun ennenaikaisen synnytyksen riski on valitettavasti tosiasia. Raskausmyrkytyksen ehkäisyyn minulle määrättiin mini-ASAa eli asetyylisalisyylihappoa, jonka aloitin heti. Lääkäri ei myöskään suositellut enää esimerkiksi juoksemista tai painojen kanssa treenaamista, muuten elämä saa jatkua aika normaaliin malliin oman jaksamisen ja voinnin mukaan. 


Kysyin myös reissusta, jonka olemme jo kuukausia sitten mieheni kanssa vuodenvaihteen tienoille varanneet. Tarkoituksemme olisi siis lähteä neljän päivän lomalle parin tunnin lentomatkan päähän. Lääkäri ei nähnyt tälle estettä, mutta sen jälkeen kehotti pysyttelemään melko tiukasti kotiseuduilla. Hän sanoi, että sitten joudun vain menemään sairaalaan vieraassa maassa, mikäli veristä vuotoa tai muuta oiretta ilmenee. Itse en ole vielä ihan täysin varma matkalle lähdöstä, varsinkin kun eilen säikähdin pahanpäiväisesti. Iltapäivällä huomasin hieman punertavaa valkovuotoa ja meinasin ihan konkreettisesti pyörtyä järkytyksestä. Iltaa kohti vuoto muuttui enemmän oranssihtavan suuntaan ja oli melko vetistä. Tänään on tullut enää kellertävän väristä valkovuotoa. En todellakaan tiedä, mitä ihmettä tuo oli, ja totisesti toivon ettei se enää jatku tai toistu. Otin heti yhteyttä neuvolaterkkariini ja kävin tänään labrakokeissa erilaisten tulehdusten ym. poissulkemiseksi. Ensi viikon aikana selviää, paljastuuko kokeista mitään.Paljon on siis mahtunut tähän viikkoon taas erilaisia tunteita. Alkuviikon ilosta mentiin hetkeksi lamauttavaan pelkoon. Toivottavasti viikonloppu sujuisi taas iloisemmissa tunnelmissa. Minulla oli tänään neuvolakäynti, ja yllätyksekseni siellä kuunneltiin jo sykkeitä. Kaikkien kolmen sykkeet saatiin helposti kuuluviin ja se keventää mieltä paljon 💗💗💗

Kommentit

 1. Ihanat pikkuiset <3 Toivottavasti he ovat kohdun ulkopuolellakin yhtä helppoja tapauksia :D

  Hui, vuoto kuulostaa pelottavalta, toivottavasti ei jatku. Ehkä limakalvot vain vuotelee?

  Onko teilläpäin muuten avoneuvolaa, jonne pääsee kuuntelemaan sykkeitä ilman ajanvarausta? Itse tajusin omasta kaupungista tällaisen mahdollisuuden ja ajattelin piipahtaa heti jos (=kun) alkaa liikaa ahdistaa. Tuntuu jo nyt siltä että ultrasta on liian kauan aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toivottavasti todellakin! :D Hommaa tulee muutenkin olemaan niin paljon jos saamme heidät kaikki onnellisesti tähän maailmaan.

   Vuoto kesti onneksi vain tuon päivän. Ei vieläkään mitään tietoa mistä tuo johtui, terkkarikin ehdotti että limakalvojen kuivuus voisi olla syypää asiaan.

   Avoneuvola löytyy ja siellä pääsee sykkeitä tosiaan kuuntelemaan. Kannattaa varmasti sunkin hyödyntää tuo mahdollisuus :) Itse olen siitä erittäin onnellisessa asemassa, että pääsen aina tarvittaessa myös tutun kätilön luokse ultrattavaksi. Lucky me! Lisäksi olen hankkinut jo ekassa raskaudessa kotidopplerin, ja on aika hauskaa kun löydän sillä nykyään kaikkien sykkeet <3 Sen käyttö on huojentanut mieltä todella paljon. Sulla ei ilmeisesti omaa doppleria ole?

   Poista
 2. Hyvä, että saitte hyviä uutisia <3 varmasti kaikki on kunnossa kun vuoto jäi noin vähäiseksi. Toivottavasti teidän lomareissu onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihania uutisia, kyllä kevensi mieltä <3 Vuotoa ei tosiaan tullut kuin niukasti yhden päivän ajan, nyt on onneksi jo pari päivää näyttänyt täysin normaalilta. Ja kun sykkeetkin löytyivät, niin haluan todella uskoa että kaikki on kunnossa. Kiitos, olisihan se mukavaa päästä vielä pienelle ulkomaanmatkalle :)

   Poista
 3. Voi ihanat pienet! <3 Hienoa, että kaikki oli ultrassa kunnossa :) tuollainen vuoto kyllä pelästyttää varmasti ihan kamalasti! Onneksi oli vain vähäistä ja sykkeet löytyivät. Mullakin tänään neuvolakäynnillä kuunneltiin sykkeet, siellä kovaa vauhtia laukkasi sydän <3 Suuri huojennus kyllä taas :) mä oon kamalasti pohtinut tota dopplerin hankkimista, oisin kovasti halunnut jo joskus 9-10 viikoilla kokeilla löytää sykkeitä, kun jotkut on jo silloinkin saaneet kuuluviin! Mutta ajattelin, että jos niitä en löydäkään (mikä sekään ei olisi ollut epätavallista niin aikaisin) niin olen aivan kamalassa paniikissa, Mistä asti sulla on kuulunut sykkeet dopplerilla ja onko löytynyt joka kerta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni kyllä pari päivää ihan pilalle tuon vuodon takia...no, pääasia että kaikki nyt olisi hyvin. Ihanaa, että säkin sait kuunnella pienen sykkivää sydäntä <3 Mulla on sykkeet löytyneet tosi aikaisin, oisko ollut jopa rv 8+? En kyllä tarkalleen muista enää, mutta taisi se viimeistään rv 9:llä olla. Siitäkin huolimatta, että kahdella sikiöllä on istukka kohdun etuseinämässä. Sykkeet löytyvät ihan aina ja suurin piirtein heti, kun anturin iskee kiinni vatsaan :D Tosin nyt kun pienet liikkuvat enemmän, ne "katoavat" nopeasti pois anturin alta. Ja sehän vaikuttaa asiaan myös, että kuinka paljon vatsan alueella on rasvaa. On ollut ihanaa kuunnella sykkeitä sekä yksin että miehen kanssa, joten itse voin ainakin lämpimästi suositella dopplerin hankkimista :)

   Poista
 4. Mulla kans vuosi sellasta vanhaa verta alkuraskaudessa (vissiin7+) jopa viikon ajan. Neuvolassa ei sanottu mitään. Kävin silloin yksityisellä ultrassa, koska olin miltei varma, että taas jotain kamalaa.. Mut limakalvot ne mullakin vaan ilmeisesti vuoteli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse onneksi koin, että neuvolassa otettiin minut heti vakavasti. Terkkari vastasi nopeasti viestiini ja pääsin nopeasti labrakokeisiin tarkistuttamaan, ettei mulla vain ole mitään tulehdusta tai vastaavaa. Kiva kuulla, että verenvuoto ei tosiaan aina ole merkki mistään vakavammasta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit