Vihdoin alkaa tapahtua!

Kävin eilen - taas vaihteeksi - aamulla labrassa ja iltapäivällä jo neljännessä kontrolliultrassa. Viimekertaisen kovan, kovan pettymyksen jälkeen yritin vain pitää ajatukset kasassa ja mennä ultraan ilman odotuksia. Lääkäri oli uusi tuttavuus, mutta kovin mukava sellainen. Kyseli, onko jotain mielessä ja sanoin paljon miettineeni sitä, miksi hoito ei tuota vastetta. Sain heti kuulla estrogeeniarvon näyttäneen tällä kertaa lupaavalta ja sydän pamppaillen asetuin ultrattavaksi.

Kohta lääkäri totesi, että nyt on alkanut tapahtua. Oikealla puolella näkyi kuulemma kaksi munarakkulaa, jotka olivat alkaneet kasvaa. Sitten hän sanoi, että "pitää nyt tarkistaa vielä vasen puoli..." ja minä jatkoin heti hänen lausettaan "...ettei niitä vaan ole liikaa". Onnekseni follikkelit vasemmalla puolella olivat pieniä. Sain mennä pukemaan, ja lääkäri sanoi että nyt hänen pitää vielä miettiä tuota jatkolääkitystä. En ihan osannut arvata vielä siinä vaiheessa, miten hoito nyt etenisi, kun en tiennyt rakkuloiden kokoakaan.

Oli niin iloinen yllätys, kun sain kuulla että sunnuntaina saan pistää irrotuspiikin! 😍 Muutama päivä pitää vielä kasvatella munarakkuloita, sillä toinen follikkeli oli kooltaan 12 mm ja toinen 11-12 mm. Kohdun limakalvokin oli kuulemma hyvä, 6,6 mm, vaikka minusta se ei vielä kovin hyvältä kuulosta? Mutta eiköhän sekin ehdi tässä sunnuntaihin mennessä vielä paksuuntua. Olen nyt viikon syönyt gelee royal -kapseleita kohdun limakalvon kasvun tueksi.

Ai että miten onnelliseksi voikin tästä jo tulla! Pääsen vihdoin ensimmäistä kertaa elämässäni ihan oikeasti yrittämään raskautumista, jännää :) Mitenköhän se vaikuttaa hedelmöittymisen mahdollisuuteen, että follikkeleita oli kypsymässä kaksi? Ja irrotuspiikki ei olekaan Pregnyl vaan Ovitrelle, onko jollakulla siitä kokemuksia?

Kommentit

 1. Ihana kuulla, että siellä alkaa viimein pikku hiljaa tuottamaan hoidot tulosta :) Toivotaan muhkeaa ovista ja tärppejä tietenkin! Tsemppiä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon seurannut sun matkaa tiiviisti ja vitsit miten onnellinen oon sun puolesta, niin ihanaa että se pikkuinen siellä masussa kasvaa ❤️ Mulla on vahva luotto siihen, että tällä kertaa kaikki oikeasti menee niin kuin pitääkin 😊

   Poista
 2. Kiva, että pääset vihdoin etenemään hoidoissa!
  Mä pistin Ovitrellen toukokuussa ennen kolmatta punktiota. Siitä ei muistaakseni tullu mitään sivuvaikutuksia (Pregnylistä oon saanu esim. vaikean hyperstimulaation) ja oli helppo piikittää, ei tarvinnu sekoitella liuoksia tms. Ko. punktiossa tuli tähän asti paras saalis, koska kaikista seitsemästä rakkulasta saatiin kypsä munasolu ja kaikki 7 hedelmöittyivät - en tosin tiedä, oliko Ovitrellen ansiota vai ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, on tätä jo odotettukin! Kiva kuulla, että Ovitrelle on toiminut hyvin. Oon lukenut sun blogia nyt jonkin aikaa (en muista, onko ikinä tullut kommentoitua mitään) ja toivotan kovasti tsemppiä jatkoon! Pidetään lippu korkealla vastoinkäymisistä huolimatta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit