Epäonnistunut tyhjennys

Tällä kertaa torstaina aloitettu tyhjennys meni aivan eri tavalla kuin edellisellä kerralla. Nukkumaan mennessä oli vielä hieman kipuja, mutta vuoto oli niukentunut koko ajan. Aamulla herätessäni kivut olivat poissa ja vuoto loppunut. Tiesin heti, että tyhjennys on epäonnistunut, sillä vuotoa olisi pitänyt tulla todella paljon enemmän. Soitin heti naistentautien päivystykseen, mutta tietenkään minua ei otettu sinne, vaan käskettiin odottelemaan vielä seuraavaan päivään. Hoitaja sanoi, että kyllä se vuoto vielä voi alkaa. Tunnen kuitenkin aika hyvin oman kroppani ja olin sataprosenttisen varma, että ei muuten ala.

Lauantaina iltapäivällä soitin päivystykseen uudestaan. Sain luvan lähteä sinne tarkistuttamaan tilanteen. Päivystyksessä vierähti kaikkiaan kolme ja puoli (!!) tuntia. Voin kertoa, että turhautumisen määrä oli valtava. Minua ennen oli yksi potilas, mutta tietenkin päivystyksessä voi tulla kaikkea muuta kiireellistä. Ymmärrän, että asiat täytyy hoitaa tärkeysjärjestyksessä. Silti tämän ikävän asian pitkittyminen, odottelu ja epätietoisuus jatkotoimenpiteistä saivat mielen aika mustaksi.

Ultrassa todettiin, että kohtu ei tosiaankaan ollut tyhjentynyt. Sain uudet Cytotecit, jotka otin lähes heti kotiin päästyäni. Jo parissa tunnissa olo muuttui aivan karmeaksi, vatsa meni sekaisin, olin pahoinvoiva ja kohtu alkoi supistella. Nyt vuotoa on onneksi tullut reilummin, ja hyytymiä myös. Aamulla herätessä olo oli ihan hyvä, eikä vuoto ole kokonaan loppunut.

Tilanteessa on vielä sellainen mutta, että sain keskiviikolle ajan kaavintaan. Pitää alkuviikosta soittaa sairaalaan asian tiimoilta ja kysyä, onko kaavinta yhä tarpeen. Todennäköisesti joudun ainakin menemään tarkistuttamaan tilanteen keskiviikkoaamuna. Hartaasti toivon, että kaavinnalta vältyttäisiin.

Ei menty tässäkään asiassa nyt helpoimman kautta. Yhtään lisää vastoinkäymistä en matkan varrelle enää toivoisi. Onneksi olen saanut ystäviltäni (ja tietysti myös mieheltä) ihan älyttömästi tukea, se on ollut kultaakin kalliimpaa 💕

Kommentit

Suositut tekstit