"Virallinen" varhaisultra

Tänään menimme miehen kanssa varhaisultraan lapsettomuuspolille. Viittasin tähän siksi otsikossa virallisena varhaisultrana, koska olin jo noin viikko sitten käynyt epävirallisesti ultrattavana tutulla ihmisellä. Oli kuitenkin eri asia mennä nyt ultrattavaksi sille taholle, joka on hoidostani virallisesti vastuussa.

Tyypilliseen tapaan pääsimme sisään puolisen tuntia myöhässä. Lääkäri kyseli ensin vointiani ja hoitaja uteli, huolettaako minua mitä ulrassa mahdollisesti paljastuu. Ihan samankaltainen tilannehan sieltä paljastui kuin viimeksi, eli kolme sykkeellistä alkiota. Alkiot olivat viikossa kasvaneet kuten pitääkin, ja olivat nyt 10-11 mm kooltaan. Viikoiksi lääkäri merkitsi äitiyskorttiin 7+1, mutta en tiedä vastaavatko kaikki tosiaan ihan noita viikkoja. Lääkärikin pohdiskeli ääneen, että hän ei nyt oikein tiedä mitä tähän korttiin merkkaisi.


Tunnelma käynnillä oli kolmosraskauden selvittyä yhtä iloinen kuin hautajaisissa. Onneksi tämä ei ollut se hetki, kun me saimme miehen kanssa tietää asiasta. Lääkäri sanoi, että "täytyy onnitella, mutta kyllähän tämä on riskiraskaus isolla ärrällä". Pienistä asioista voi jäädä epämukava olo, esimerkiksi lääkäri itse ensin monta minuuttia ultrattuaan kysyi meiltä että haluammeko mekin nähdä näytöltä kuvaa. Omituinen kysymys, kuka nyt ei haluaisi nähdä sisällään kasvavaa pientä ihmettä?? Vasta siinä vaiheessa näyttö käännettiin minuun ja mieheeni päin. Lisäksi käynnin lopulla lääkäri tajusi, että unohti ottaa meille ultrakuvat ja kysyi, haittaako jos me emme nyt saa kuvia. Kuten totesin, pieniä asioita, mutta meille niillä on iso merkitys.

Kaikesta tuosta huolimatta nyt on ihan hyvä mieli. Saamme postissa ajan joko äitiyspoliklinikalle tai jonnekin muualle, mahdollisesti sikiötutkimuskeskukseen. Siellä sitten seuranta jatkuu ja toivottavasti saamme lisää tietoa tämän raskauden riskeistä ynnä muista meitä askarruttavista asioista. Ja ehkäpä voisin huomenna varata ajan neuvolaan, nyt kun sain äitiyskortinkin! Aiemmista keskenmenoista johtuen pelkotilani ovat vielä niin massiiiviset, että neuvolaankaan en ole halunnut soittaa. Edelleen mennään päivä kerrallaan eteenpäin. On tämä hurjaa, ei voi muuta sanoa!


Kommentit

 1. Ihanaa että pienet olivat kasvaneet :) <3

  Mutta voi höh mitä kohtelua taas. Ihan kuin olisitte lääkärin kiusaksi itse valinneet kolmosraskauden. Lääkärin tehtävä olisi tuossa kohtaa tukea eikä käyttäytyä kuin raskaus olisi epämiellyttävä yllätys. Toivottavasti jatkoseurannassa on mukavampaa porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, tulee sellainen olo ettei tästä raskaudesta saisi nyt olla iloinen tai toiveikas. Tiedän kyllä varsin hyvin, että tähän liittyy isoja riskejä, mutta se ei helpota oloani, että minuun suhtaudutaan kuin kuolemantuomion saaneeseen. Tuki ja tsemppaus olisivat nyt todellakin tarpeen!

   Poista
 2. Voi apua taas tuo ammattilaisten suhtautuminen!! Niin ärsyttävää ettei saa yhtään empatiaa tai tukea tuollaisessa tilanteessa... ihme lääkäri! Hällä ei nyt ollu ihan ihmissuhde taidot hallinnassa näemmä. Ja vaikka kuinka ois riskiraskaus niin aina ne pienet ihmeet siellä on iloinen ja toivottu asia <3 ihana kuulla, että olivat kaikki hyvin siellä kasvaneet ja kaikki oli edelleen kunnossa <3 onko oireet muuten ollut millaisia nyt, kun kyydissä on kolme pientä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lääkäri näki tilanteen kyllä nyt niin lääketieteellisestä näkökulmasta kuin vain mahdollista. Mutta se oli tosiaan ihana nähdä, että kaikki olivat edelleen kyydissä <3

   Edellisiin raskauksiin verrattuna oireet ovat paljon voimakkaammat. Paha olo on lähes jatkuvasti, mutta ei siinä mittakaavassa että oksennus tulisi. Energiatasotkin tuntuvat olevan matalammalla, vaikea liikkua tai saada itsestään irti samalla tavalla kuin normaalisti. Paljon minua on jo varoiteltu, että oireet voivat kolmosraskaudessa olla tosi voimakkaat. Luin, että olet itse ilmeisesti voinut tosi huonosti? Kurjaa, jos olo on ihan älyttömän huono :/

   Poista
  2. Voi ei, no on sielläkin sitten oireita ikävästi! Varsinkin jatkuva pahoinvointi on niin raastavaa. Toivottavasti ei kovasti ala oireet pahenemaan! Joo mä oon nyt ollu enemmän saikulla kun töissä, jatkuva kamalan paha olo ja migreeni on provosoitunut taas raskauden myötä :(

   Poista
  3. Veikkaan, että oma olotilani on ihan ok sinuun verrattuna. Itselläni ei ole migreenistä kokemusta, mutta voin kuvitella miten lamauttavaa ja inhottavaa se on :( Kovasti tsemppiä, toivottavasti olo kohta helpottaisi! ❤️

   Poista
 3. Hei! Tsempoiä tulevaan ja onnittelut. Löysin kuin ihmeen kaupalla tarinasi ja jännittyneenä seuraan. Itsellä kokemusta lapsettomuudesta ja kaksoisraskaudesta joka kuitenkin lopulta kaikessa mahdottomuudessaan jouduttiin keskeyttämään rv20. Kerrohan kuulumiasi päivitysten muodossa. Toivon teille kaikille neljälle (;D ) kaikkea hyvää♡ adele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommenttia! Olen todella pahoillani kokemastasi menetyksestä, varmasti ollut äärimmäisen raskas ja musertava kokemus :( Saanko kysyä, minkä takia raskaus jouduttiin keskeyttämään? Varmasti päivittelen tänne kuulumisia, mukava tietää että on joku kuka matkaani seurailee :)

   Poista
  2. Hei! Raskaus jouduttiin keskeyttämään vaikean infektion vuoksi. Tytöt olivat muuten täysin terveitä♡ Oli kyllä raskas kokemus ja toipumista auttaisi kovasti uusi paremmin onnistuva raskays. Nyt ollaan hoidoissa ja tuntuu että pettymyksiä ja takapakkia vain tullut ja lisää tulossa:/
   Monikkoraskaudet ovat riskiraskaus ja kyllähän jojainen odottava sen tietää. Neuvon sinua nauttimaan joka hetkestä ja toivomaan parasta♡ Vaikka minulle kävi se kaikkein pahin en ole koskaan katunut sitä että osasin nauttua raskausaikana ja unelmoida.

   Poista
  3. Voi miten ikävää ja epäonnista :( Olen niin pahoillani. Upeaa, että pystyit kuitenkin nauttimaan raskausajasta, silloin pystyt varmaankin vaalimaan niitä onnen tunteita, joita toivottavasti raskaana ollessa koit <3 Toivotan teille kovasti voimia ja jaksamista hoitoihin, ollaan luottavaisia että meillä molemmilla on tässä matkassa vielä onnellinen loppu!

   Poista
 4. Se on lääkärien tapa puhua nyt alkuun ja se jatkuu siihen asti, kun suurin keskenmenoriski on viikkojen kohdalta ohi. Lääkärit ei voi vetää cha cha chata ja juhlia, kun puhutaan riskiraskaudesta isolla R:llä; riski koskee sikiöitä ja odottakaa.

  Itse odotan kolmosia ja viikkoja on nyt 21. Äitiyspolilla on kontrolli ja ultra kahden viikon välein. Hyvässä hoidossa siis ollaan!

  Tsemppiä! Ps. Kommentoin jo aiemmin sinulle postaukseen, jossa ensimmäisen kerran kerroit kolmosuudesta. Onko joku syy, että kommenttiani ei ole julkaistu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentistasi, ihanaa kuulla että muitakin kolmosten odottajia löytyy :) Blogissani kommentit julkaistaan suoraan, eli en siis mitenkään erikseen hyväksy niitä julkaistavaksi. Tarkistin vielä, eikä kommenttiasi löytynyt mistään, se on siis valitettavasti hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen :( Onneksi laitoit uudestaan kommenttia!

   Ymmärrän kyllä tuon lääkäreiden suhtautumisen ja tiedostan, että riskit todellakin ovat suuret. Lapsettomuus- ja keskenmenotaustasta johtuen pelkotilani vain ovat jo muutenkin niin korkeat, että kaipaisin myös tukea ja tietoa.

   Kiitokset tsempeistä ja kaikkea hyvää teille! ❤️ Mielelläni vaihtaisin kanssasi enemmänkin ajatuksia, jos vain itse olet tähän halukas.

   Poista
  2. Voi vitsi, jonnekkin se eka kommentti sitten katosi! Ehdotin siinä, jos sua kiinnostais tutustua tmv.

   Oma raskaus saanut alkunsa lapsettomuushoidoista ja aika öönä oltiin alkuun lääkärien suhtautumisesta. Tuntu siltä, että mestaukseen olis ollu menossa. Mutta älä huoli, kyllä se vielä hyväksi ja tsemppaavammaksi muuttuu! Huoltahan se lääkäreiltä on, se vaan pitää "verhota ammatillisesti."

   Kirjotan Kaikkea kolme -blogia ja Instagram-tili löytyy samalla nimellä (kaikkeakolme).

   Väestöliitolta löytyy hyvä kirja kolmosista. Sitä me luettiin ensi alkuun.

   Poista
  3. Ehdottamasti kiinnostaa tutustua! Voisin laittaa sulle vaikka sähköpostia, jos sillä päästäisiin alkuun tutustumisessa :)

   Kiva kuulla, että suhtautuminen muuttuu ajan myötä. Toki lääkärit tekevät vain työtään ja näkevät tilanteen omasta ammatillisesta näkökulmastaan.

   Ihana blogi sinulla! Jään mielenkiinnolla seurailemaan sitä. Ja kiitos kirjavinkistä, kaikki tieto tulee kyllä tarpeeseen.

   Poista
  4. Laita vaan spostia, voin vinkkailla parista fb-ryhmästäkin, jos kiinnostaa :)! kaikkeakolme@gmail.com on osoite.

   Ja kiitos!

   Poista
  5. Kiinnostaa kyllä! :) Viestittelen sulle viikonlopun aikana, silloin on enemmän aikaa paneutua kirjoittamiseen.

   Poista
 5. Luonto ja evoluutio on ihmeellinen asia. Kaikkien ei ole tarkoitus saada lapsia, ajan saatossa vain vahvimmat ja terveimmät ovat pystyneet lisääntymään. "Väkisin" erilaisillä lääkkeillä ja hoidoilla lapsen hankkiminen on itsekästä. Kuulostaa ikävältä, mutta ehkä kun mietit myös asiaa tältä kannalta, pystyt katsomaan lapsettomuutta uudessa valossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan ymmärrä kommenttiasi... Kyllähän sairauksiakin hoidetaan erilaisilla lääkkeillä ja hoidoilla. Ei ketään sairastakaan jätetä hoitamatta "evoluutio korjaa heikot ja sairaat pois" -ajatuksella.

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä kantasi, mutta täytyy myöntää, että kommenttisi satutti minua. Toisen anonyymin kommenttiin viitaten, lääketieteen avullahan hoidetaan nykyään vaikka ja mitä. Tuolla logiikalla kaikki sairaat voitaisiin sitten jättää hoitamatta, kun vain parhaat yksilöt selviävät. Olen varsin tietoinen siitä, että joidenkin mielestä lapsia ei silloin kuuluisi saada, jos niitä ei luonnollisin keinoin ala kuulua. Se ei kuitenkaan muuta omaa näkemystäni mihinkään suuntaan. En ikinä antaisi itselleni anteeksi, mikäli jättäisin kaikki kivet kääntämättä oman lapsen saamiseksi.

   Poista
 6. Onnea kovasti teille! Toivon tosissaan, että kaikki sujuu hyvin! :) Minulla käynnissä toisen icsin piikitykset, jospa se plussa näkyisi joskus minullakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Jännän äärellä ollaan kyllä tässä. Paljon tsemppiä ja plussatuulia sinulle hoitoihin :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! <3

   Poista
 7. After examine just a few of the blog posts in your website now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and might be checking back soon. Pls try my website as properly and let me know what you think. best online casino

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit