Äitiyspakkauksia ja isyyspakkaus tulevalle isälleVähän aikaa sitten meille kotiutuivat kovasti odotetut äitiyspakkaukset. Monikkoperheet saavat äitiysavustuksen korotettuna, eli kaksosia odottavat saavat kolme avustusta, kolmosia odottavat kuusi ja niin edelleen. Me päädyimme ottamaan kolme äitiyspakkausta ja loput rahana. Tarvitsemme joka tapauksessa jokaiselle vaatteita, joten tuntui järkevältä ottaa pakettejakin kolme. Oli ihanaa päästä hypistelemään pakkauksen tuotteita! Mielestäni kuosit olivat tässä vuoden 2018 pakkauksessa pääosin tosi kivoja. 


Ja jos ihan suoria ollaan, itse en ainakaan kehtaisi edes valittaa että vaatteiden olevan rumia tai jollain muulla tavalla huonoja. Äitiyspakkaus on kuitenkin aika ainutlaatuinen ja arvokas asia, jota ei ihan joka maassa todellakaan tarjota. Plus ainahan avustuksen voi ottaa rahana, mikäli tuotteet eivät miellytä silmää.


Äitiyspakkauksesta päästään aasinsiltana toiseen asiaan, josta halusin kirjoittaa. Moni onkin varmaan jo törmännyt termiin "isyyspakkaus". Se tarkoittaa tulevalle isälle koottua pakettia, jonka odottava äiti antaa isälle lahjaksi. Olin lukenut isyyspakkauksesta jo aiemmin, ja halusin ehdottomasti antaa tällaisen lahjan myös omalle miehelleni. Raskaus ja siihen liittyvät asiat pyörivät niin paljon tulevan äidin ja hänen vointinsa ympärillä, että mielestäni kumppanikin ansaitsee ihan oman juttunsa. Hän jää helposti vähemmälle huomiolle, kun kaikki useasti kyselevät asioista enemmän tulevalta äidiltä.


Väsäsin netistä löytämieni mallien perusteella kuvassa olevan kirjeen, jonka Kela oli mukamas lähettänyt miehelleni. Laitoin sen Kelan kirjekuoreen, jonka olin minulle aiemmin tulleen kirjeen jäljiltä säästänyt. Liimasin kuoren kiinni ja voilá, yllättävän aidolta näytti! Laitoin kirjeen pöydälle eräänä päivänä, kun tiesin milloin mies on tulossa kotiin ja koin hetken olevan sopiva pakkauksen antamiselle. Kotiin päästyään mies huomasi kirjeen ja alkoi tietty avaamaan sitä. Itse yritin pitää pokkani ja kyselin häneltä, mitä kirjeessä sanotaan. Mies luki kirjettä minulle ääneen, eikä tajunnut vielä tässä vaiheessa kyseessä olevan eräänlainen huijaus. Tässä välissä kipaisin hakemaan kassiin kokoamani isyyspakkauksen ja annoin sen hänelle. Sitten hän vähitellen taisi tajuta, mikä oli homman nimi. Ihan täydestä meni siis! Pakkaus tuntui myös ilahduttavan ja sain siitä päivän mittaan vielä monet kiitokset.


Kokosin pakettiin sekä vauvanhoitoon liittyviä että tulevan isän omiin mieltymyksiin liittyviä asioita:
 • vaippoja
 • pyjaman ja sukat
 • tutin
 • baby oilia
 • sinkkivoidetta
 • puhdistuspyyhkeitä
 • alkoholitonta olutta
 • energiajuomaa
 • kahvia
 • arvan
 • suklaa- ja proteiinipatukan sekä sisuja
 • Isäksi ensi kertaa -kirjan
Tässä sairaslomalla kun on aikaa, niin oli kiva tehdä jotain toista ilahduttaakseen. Tuntuu jo nyt, että parisuhde on jäänyt vähän toissijaiseksi, kun keskitän oman energiani niin kovasti hankintojen ynnä muiden vauvoihin liittyvien asioiden miettimiseen. Täytyy vielä ennen vauvojen syntymää järjestää jokin yhteinen ilta miehen kanssa ja nauttia kahdestaan olemisesta illallisen tai hotelliyön merkeissä. Se kun voi olla, että sellaisista emme sitten vähään aikaan jatkossa tule nauttimaan :D

Kommentit

 1. Pakko huomauttaa että kaksoset ei saa pakkauksia tuplana, niitä tulee 3.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit