Miten painon nostaminen etenee?

Kävin eilen aamulla vaa'alla, ja painoin huimat 50,2 kiloa. Painoa on siis tullut kuukaudessa hurjat 200 grammaa lisää, ja sekin voi olla turvotusta tai nestettä eikä oikeaa painonlisäystä. No, jos ihan rehellisiä ollaan, niin tosissani ja päämäärätietoisesti olen yrittänyt nostaa painoa nyt noin kahden viikon ajan. Kaikki muu lapsettomuuteen liittyvä on siirtynyt ainakin jonkin verran taka-alalle. Laitan nyt kaiken energiani tähän projektiin. Muutenkin tuntuu, että vain kiusaisin itseäni tekemällä ovulaatiotestejä tai jatkuvasti elättelemällä toivoa raskautumisesta. Päässä kaikuvat vain ne lääkärin sanat: "En kyllä usko, että tuo hormonitoiminta kovin helposti saadaan palautumaan".

Liikunnankin suhteen olen sillä tavalla hellittänyt, että teen vain kävelylenkkejä ja käyn joogaamassa. Tai se hellittäminen on oikeastaan tapahtunut lähinnä pään sisällä eli en stressaa, vaikka useampanakaan päivänä viikosta ei tulisi liikuntaa. Kroppani ei selvästi kestä kovin kovaa kuormitusta, joten annetaan sille nyt lepoa. Käyn hot joogassa, mikä on henkisestikin aivan ihanan rentouttavaa ja stressitasoja laskevaa. Uusimpana innostuksenani on air jooga, jossa tehdään riipuntoja liinan kanssa. Tunnin aluksi ja lopuksi käydään usein liinan sisälle makaamaan, ja se on taivaallista! Liina tekee pientä heijaavaa liikettä, johon voisi vaikka nukahtaa. En yhtään ihmettele, miksi vauvat nukkuvat hyvin liikkeessä olevissa vaunuissa tai autossa.

Vielä pitäisi saada siis 4,8 kiloa lisää, mikäli halajan siihen 55 kilon tavoitepainoon. Epäilen kyllä erittäin vahvasti, että siihen päästään, enkä halua ajatella kuinka minuun suhtaudutaan, jos jään paljon tavoitteesta 😟 Mutta sitä on turhaa ja täysin hyödytöntä ajatella juuri nyt. Vielä on lähes kaksi kuukautta aikaa seuraavaan käyntiin. Thumbs up! Lisäksi voin elätellä toivoa sillä ajatuksella, että lisääntynyt rasvojen määrä ruokavaliossa alkaisikin pikkuhiljaa tehdä ihmeitä kropalleni.

Kaiken kaikkiaan olen ihan hyvillä mielin tällä hetkellä. Hermostuneisuus alkaa varmasti kasvaa sitä mukaa kun seuraava käynti lapsettomuuspolilla taas lähenee. Nyt yritän pitää ajatukset nykyhetkessä ja nauttia elämästä. Ihanan aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille!

Kommentit

  1. Heippa, löysin vasta blogisi ja luin sen läpi samantien, koska voin hyvin samaistua tilanteeseesi. Olen itse myös ollut aina enemmän sieltä hoikemmasta päästä. Painoindeksini taitaa olla jotain 19,5 luokkaa. Sain myös kehotuksen gyneltä lihottaa pari kiloa ja otin sen aluksi aika pahasti itseeni, koska en pidä itseäni alipainoisena. Päätin kuitenkin, että vauvan takia teen mitä vaan ja menimme heti lääkärikäynnin jälkeen kaupan kautta ja haimme kauheat määrät herkkuja, muffinseja, pullaa, pitsaa :D Tiedän, ei kovin terveellistä, mutta siinä vaiheessa, kun on oikeasti tarkoitus saada sitä painoa jostain lisää, niin ei voi ajatella terveellisesti. Olo oli kyllä aluksi tukala ja mahaa kiristi, mutta lopulta myös nälkä kasvoi ja sain 1,5 kg lisättyä painoa ja nyt olen raskaana :) Toivotan sulle tsemppiä yritykseen! Jään seurailemaan matkaasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kannustavista sanoista, niitä tarvitaan! Olen kyllä ihan samoilla linjoilla kanssasi, että vauvan vuoksi teen mitä vain. Otan nyt ihan tosissani tuon painon nostamisen. Onnittelut sulle vielä kerran iloisista uutisista, ihan mahtavaa! Seuraan innolla mukana :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit