Lääkärikäynti #4

Tänään oli kauan odotettu päivä, kun kävimme taas hormonipoliklinikalla lääkärin puheilla. Pystyin yllättävän levollisella mielellä lähtemään polille, kun tiesin että painoa on tullut hyvin lisää. Kyllähän tuo silti aina jännittää, niin isoista ja tunteita herättävistä asioista kun on kyse. Lääkäri oli TAAS eri kuin edellisillä kerroilla, mutta luojan kiitos ei sama kuin viimeksi!

Tällä lääkärillä oli jotenkin heti eri ääni kellossa kuin edellisellä, myös hoitaja oli oikein mukava ja ystävällinen. Hoitaja jopa ehdotti, että sovitaan seuraavallekin kerralle aika samalle lääkärille, mikä oli ihan loistava idea. Lääkäri komppasi mukana ja kommentoi jotenkin "että ei sitten joka kerta lääkäri aina vaihdu".

Kehonkoostumusmittauksestani ei puhuttu sanallakaan, luuntiheysmittaus kuitattiin lyhyesti normaaliksi. Labroissa ei tullut mitään yllättävää esille, LH ja FSH olivat normaalin alarajoilla ja estrogeeni alhainen. Liikunnasta lääkäri kyseli, että miten olen viime aikoina liikkunut. Sitten ultrattiin, ja arvatenkin kohdun limakalvo oli ihan olematon. Muuten kaikki oli kunnossa.

Sen jälkeen keskustelimme siitä, miten nyt edetään. Alan nyt syömään taas uudestaan Femostonia ja uutena lääkkeenä Zumenonia, ja elokuussa on sitten seuraava käynti. Tuolloin tapaan lääkärin lisäksi vielä erikseen sairaanhoitajan, joka antaa ohjausta pistoshoitoon. Eli meille aloitetaan siis ovulaation induktiohoidot elokuussa! Olen NIIN iloinen, että vihdoin ja viimein ne hoidot ihan oikeasti aloitetaan! Tuon lääkärikäynnin jälkeen alan siis pistämään itseeni munarakkulaa kypsyttävää lääkettä, ja oikea annostus löytyy toivottavasti mahdollisimman nopeasti. Meitä varoiteltiin, että se ei aina onnistu heti. Voi käydä joko niin, että munarakkuloita tulee liikaa, jolloin ei saa yrittää raskautumista. Tai voi tapahtua niin, että munarakkula ei kypsykään, jos annostus on liian alhainen. Mikäli munarakkula kypsyy, on onnistumisprosentti sama, kuin jos pariskunta normaalistikin olisi yhdynnässä ovulaation hetkellä.

Nämä hoitokuviot eivät tietenkään ole vielä kovin selkeitä, kun asiasta on vasta alustavasti puhuttu. Mutta vielä sitä ei tarvitsekaan miettiä, vaan nyt voi viettää kesää hyvillä mielin, ihanaa! Jos sinulla on kokemuksia ovulaation induktiosta, kommentoi ihmeessä, sillä aihe kiinnostaa nyt kovasti.

Lämmintä ja aurinkoista alkavaa viikonloppua, toivotaan että nyt saadaan jo sitä kesäistä fiilistä 😎

Kommentit

Suositut tekstit